Indické placky Púri
Ingredience
Černucha |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná celozrnná |
250 g |
Olej rostlinný |
300 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
120 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V míse smícháme hladkou mouku se solí, cukrem, černuchou a kmínem. Přidáme přepuštěné máslo a rozemneme se směsí. Postupně zapracujeme asi 120 ml studené vody, až vznikne tužší těsto, které uhněteme dohladka. Necháme 30 minut odpočinout.
- Těsto rozdělíme na 8 dílů a každý zakulatíme. Rozválíme na placky o průměru asi 12cm. Placky smažíme v pánvi ve větším množství oleje asi 2 minuty po obou stranách. Vyjmeme na papírovou utěrku a do podávání udržujeme horké.
- Podáváme jako přílohu ke kořeněným pokrmům.