Indické placky Púri

Ingredience


Černucha 1 kávová lžička
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 kávová lžička
Mouka pšeničná celozrnná 250 g
Olej rostlinný 300 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme hladkou mouku se solí, cukrem, černuchou a kmínem. Přidáme přepuštěné máslo a rozemneme se směsí. Postupně zapracujeme asi 120 ml studené vody, až vznikne tužší těsto, které uhněteme dohladka. Necháme 30 minut odpočinout.
  2. Těsto rozdělíme na 8 dílů a každý zakulatíme. Rozválíme na placky o průměru asi 12cm. Placky smažíme v pánvi ve větším množství oleje asi 2 minuty po obou stranách. Vyjmeme na papírovou utěrku a do podávání udržujeme horké.
  3. Podáváme jako přílohu ke kořeněným pokrmům.