Agnolotti a sýr Taleggio s majoránkou

Agnolotti a sýr Taleggio s majoránkou - obrázek

Ingredience


Majoránka čerstvá 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 115 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 1 hrst
Sýr Taleggio 400 g
Voda pitná 1.5 l
Mouka pšeničná hladká 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto rozválíme a rozkrojíme na dva stejné díly. Sýr Taleggio nakrájíme na drobné kostičky. 10 kostiček rozložíme podél jedné dlouhé strany pruhu těsta. Kostičky okořeníme majoránkou a pepřem. Těsto kolem kostiček sýra potřeme trochou vody a obalíme. Poté poprášíme moukou.
  2. Agnolotti rozložíme na utěrce tak, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto.
  3. Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut.
  4. Mezitím necháme v pánvi rozpustit máslo.
  5. Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme do talířů, pokapeme horkým máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenou majoránkou.