Agnolotti a sýr Taleggio s majoránkou
Ingredience
Majoránka čerstvá |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
115 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
1 hrst |
Sýr Taleggio |
400 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Mouka pšeničná hladká |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těsto rozválíme a rozkrojíme na dva stejné díly. Sýr Taleggio nakrájíme na drobné kostičky. 10 kostiček rozložíme podél jedné dlouhé strany pruhu těsta. Kostičky okořeníme majoránkou a pepřem. Těsto kolem kostiček sýra potřeme trochou vody a obalíme. Poté poprášíme moukou.
- Agnolotti rozložíme na utěrce tak, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto.
- Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut.
- Mezitím necháme v pánvi rozpustit máslo.
- Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme do talířů, pokapeme horkým máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenou majoránkou.