Letní bramborová omeleta s chřestem a sýrem Feta
Ingredience
Brambory |
500 g |
Chřest bílý |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
170 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory pečlivě očistíme kartáčkem a dáme je vařit.
- Když jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim očištěný chřest a dále vaříme už asi jen 3 minuty. Potom brambory slijeme,chřest dáme osušit na ubrousek nebo utěrku. Vejce našleháme a ochutíme solí a pepřem a přimícháme sekanou pažitku a sýr Feta. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opekáme na něm brambory a chřest. Na prohřátou osmahlou zeleninu přilijeme směs vajec a sýra a na mírném plameni smažíme do polotuha. Když je směs polotuhá, vložíme ji na rozehřátý gril a opékáme bramborové omelety do zlatova. Na talíři omeletu naporcujeme a podáváme horkou.