Letní bramborová omeleta s chřestem a sýrem Feta

Ingredience


Brambory 500 g
Chřest bílý 100 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pažitka 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Feta 170 g
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory pečlivě očistíme kartáčkem a dáme je vařit.
  2. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim očištěný chřest a dále vaříme už asi jen 3 minuty. Potom brambory slijeme,chřest dáme osušit na ubrousek nebo utěrku. Vejce našleháme a ochutíme solí a pepřem a přimícháme sekanou pažitku a sýr Feta. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opekáme na něm brambory a chřest. Na prohřátou osmahlou zeleninu přilijeme směs vajec a sýra a na mírném plameni smažíme do polotuha. Když je směs polotuhá, vložíme ji na rozehřátý gril a opékáme bramborové omelety do zlatova. Na talíři omeletu naporcujeme a podáváme horkou.