Scones

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 230 g
Rozinky tmavé 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme 225g mouky s kypřicím práškem, se solí a rozinkami. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Vmícháme cukr, přilijeme mléko a vypracujeme lepkavé těsto.
  2. Na pracovní desce poprášené zbylou moukou těsto prohněteme dohladka a rozválíme na plát silný 2,5cm. Formičkou o průměru 7cm vykrajujeme z těsta kolečka, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v silně vyhřáté troubě 12-15 minut dozlatova.
  3. Po upečení necháme zákusky jen mírně zchladnout na mřížce, aby zůstaly trochu teplé. Ihned podáváme.