Scones
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
230 g |
Rozinky tmavé |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme 225g mouky s kypřicím práškem, se solí a rozinkami. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Vmícháme cukr, přilijeme mléko a vypracujeme lepkavé těsto.
- Na pracovní desce poprášené zbylou moukou těsto prohněteme dohladka a rozválíme na plát silný 2,5cm. Formičkou o průměru 7cm vykrajujeme z těsta kolečka, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v silně vyhřáté troubě 12-15 minut dozlatova.
- Po upečení necháme zákusky jen mírně zchladnout na mřížce, aby zůstaly trochu teplé. Ihned podáváme.