Obalovaný králík pečený na pivu

Ingredience


Cibule 2 ks
Králík 1.5 kg
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 700 ml
Strouhanka 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 250 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem.
  2. Porce králíka obalíme ve strouhance, poté v rozšlehaných vejcích a na oleji osmažíme.
  3. Osmažené porce kuřete vložíme do pekáče, obložíme cibulí a žampiony, opepříme, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Když je maso téměř měkké, poklici odstraníme a králíka pečeme, až je maso měkké.
  4. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.