Obalovaný králík pečený na pivu
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Králík |
1.5 kg |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
700 ml |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
250 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem.
- Porce králíka obalíme ve strouhance, poté v rozšlehaných vejcích a na oleji osmažíme.
- Osmažené porce kuřete vložíme do pekáče, obložíme cibulí a žampiony, opepříme, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Když je maso téměř měkké, poklici odstraníme a králíka pečeme, až je maso měkké.
- Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.