Kaše z prosa s perníkem

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr skořicový 1 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko plnotučné 5 dl
Perník 100 g
Proso - obilky 250 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Proso dáme do síta a dvakrát přelijeme vařící vodou (1-1.5 litr).
  2. Proso dáme do hrnce, zalijeme 5 dl mléka, přidáme 2 špetky soli a za častého míchání pomalu vaříme přibližně 30 minut.
  3. Kaši z prosa rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nastrouhaným perníkem, posypeme krupicovým a skořicovým cukrem, přelijeme máslem a podáváme.