Pečený meruňkový puding

Ingredience


Cukr moučkový 105 g
Džem meruňkový 35 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 35 g
Mléko plnotučné 0.333333 l
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Máslo čerstvé 15 g
Strouhanka 15 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Džem meruňkový 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve upražíme světlou jíšku z másla a mouky. Zalijeme mlékem, povaříme, odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Musí vzniknout hustá kaše. Poté přidáme 45g cukru, kypřicí prášek a žloutky.
  2. Zvlášť rozmícháme meruňkový džem se zbytkem cukru po částech přidáme k připravené směsi. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  3. Hmotu rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Vložíme ji většího kastrolu naplněného vroucí vodou a pečeme v troubě, v páře cca 60 minut.
  4. Hotový puding posypeme cukrem, můžeme přelít meruňkovým džemem a podáváme.