Ravioly z bramborového těsta

Ingredience


Bazalka 2 kávová lžička
Brambory 450 g
Celer - nať 1 ks
Česnek 1 stroužek
Hovězí maso mleté 125 g
Hovězí vývar základní 1.5 dl
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 175 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 100 g
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 4 minuty mleté hovězí maso. Přidáme pokrájené šalotky, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme lžíci hladké mouky a rajčatový protlak a minutu povaříme. Přilijeme hovězí vývar, rajčata, nastrouhaný celer, půl dávky soli a pepře a bazalku. Dusíme 20 minut, poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  2. Ve vařící vodě vaříme brambory, dokud nebudou měkké. Uvařené brambory rozmačkáme a dáme do mísy, přidáme olej a žloutky. Osolíme, opepříme, přisypeme mouku a vymícháme těsto. Těsto rozválíme, rozdělíme na 24 stejných dílů a vytvarujeme z nich tenké placičky. Lžící dáme na polovinu každé placky náplň, placičky přeložíme a zmáčkneme okraje, aby náplň nevypadla.
  3. Rozpustíme v pánvi máslo a ravioli smažíme 8 minut do zlatova. Jednou obrátíme. Podáváme horké.