Ravioly z bramborového těsta
Ingredience
Bazalka |
2 kávová lžička |
Brambory |
450 g |
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Hovězí maso mleté |
125 g |
Hovězí vývar základní |
1.5 dl |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
175 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 4 minuty mleté hovězí maso. Přidáme pokrájené šalotky, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme lžíci hladké mouky a rajčatový protlak a minutu povaříme. Přilijeme hovězí vývar, rajčata, nastrouhaný celer, půl dávky soli a pepře a bazalku. Dusíme 20 minut, poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- Ve vařící vodě vaříme brambory, dokud nebudou měkké. Uvařené brambory rozmačkáme a dáme do mísy, přidáme olej a žloutky. Osolíme, opepříme, přisypeme mouku a vymícháme těsto. Těsto rozválíme, rozdělíme na 24 stejných dílů a vytvarujeme z nich tenké placičky. Lžící dáme na polovinu každé placky náplň, placičky přeložíme a zmáčkneme okraje, aby náplň nevypadla.
- Rozpustíme v pánvi máslo a ravioli smažíme 8 minut do zlatova. Jednou obrátíme. Podáváme horké.