Hovězí maso s brokolicí
Ingredience
Brokolice |
150 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí maso zadní |
225 g |
Hovězí vývar základní |
1.5 dl |
Koření pěti vůní |
0.5 kávová lžička |
Olej chilli |
1 špetka |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
4 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 255 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nakrájíme maso na nudličky a dáme do skleněné mísy. Smícháme v misce chilli olej, zázvor, směs pěti čínských koření, sójovou omáčku, rozetřený česnek a směsí polijeme nudličky, aby byly celé pokryté. Mísu přikryjeme a necháme několik hodin v lednici marinovat.
- Rozehřejeme si ve woku olej, přidáme pokrájenou brokolici a smažíme cca 5 minut, poté ji vyndáme a dáme stranou na později. Na výpeku osmahneme maso i s marinádou, dokud nezhnědne. Přidáme zpět brokolici a vmícháme světlou sójovou omáčku a vývar.
- Smícháme v misce solamyl s vodou a přidáme směs do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme teplé.