Hovězí maso s brokolicí

Ingredience


Brokolice 150 g
Česnek 2 stroužek
Hovězí maso zadní 225 g
Hovězí vývar základní 1.5 dl
Koření pěti vůní 0.5 kávová lžička
Olej chilli 1 špetka
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 2 kávová lžička
Voda pitná 4 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme maso na nudličky a dáme do skleněné mísy. Smícháme v misce chilli olej, zázvor, směs pěti čínských koření, sójovou omáčku, rozetřený česnek a směsí polijeme nudličky, aby byly celé pokryté. Mísu přikryjeme a necháme několik hodin v lednici marinovat.
  2. Rozehřejeme si ve woku olej, přidáme pokrájenou brokolici a smažíme cca 5 minut, poté ji vyndáme a dáme stranou na později. Na výpeku osmahneme maso i s marinádou, dokud nezhnědne. Přidáme zpět brokolici a vmícháme světlou sójovou omáčku a vývar.
  3. Smícháme v misce solamyl s vodou a přidáme směs do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme teplé.