Jehněčí kebab s bylinkami
Ingredience
Bobkový list |
6 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
0.5 ks |
Jehněčí kýta |
14 kg |
Jogurt nízkotučný |
6 polévková lžíce |
Máta |
3 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 120 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso pokrájíme na kousky. Rozšleháme metlou vinný ocet, olivový olej, jogurt a citronovou šťávu. Přimícháme oregano, špetku soli a pepře, stroužek česneku a rozemnuté bobkové listy. Maso vložíme do této marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Přikryjeme a necháme 2 hodiny v lednici marinovat.
- Do větší mísy dáme jogurt, přimícháme rozetřený česnek, mátu, sůl a pokrájenou okurku. Mísu přikryjeme a dáme do lednice, než ji budeme potřebovat.
- Gril rozehřejeme na maximum. Vyndáme z marinády maso a setřeme z něj tekutinu. Maso napíchneme s bobkovými listy na 4 grilovací jehly a opékáme z každé strany asi 4 minuty a potíráme marinádou.
- Kebaby posypeme petrželkou a ihned podáváme s vychlazenou jogurtovou omáčkou.