Jehněčí kebab s bylinkami

Ingredience


Bobkový list 6 ks
Česnek 2 stroužek
Citrony 0.5 ks
Jehněčí kýta 14 kg
Jogurt nízkotučný 6 polévková lžíce
Máta 3 polévková lžíce
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso pokrájíme na kousky. Rozšleháme metlou vinný ocet, olivový olej, jogurt a citronovou šťávu. Přimícháme oregano, špetku soli a pepře, stroužek česneku a rozemnuté bobkové listy. Maso vložíme do této marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Přikryjeme a necháme 2 hodiny v lednici marinovat.
  2. Do větší mísy dáme jogurt, přimícháme rozetřený česnek, mátu, sůl a pokrájenou okurku. Mísu přikryjeme a dáme do lednice, než ji budeme potřebovat.
  3. Gril rozehřejeme na maximum. Vyndáme z marinády maso a setřeme z něj tekutinu. Maso napíchneme s bobkovými listy na 4 grilovací jehly a opékáme z každé strany asi 4 minuty a potíráme marinádou.
  4. Kebaby posypeme petrželkou a ihned podáváme s vychlazenou jogurtovou omáčkou.