Palačinky hermelínové
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata |
160 g |
Sedlčanský hermelín pikantní |
250 g |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme mouku, přilijeme mléko, vyšleháme, osolíme a opepříme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
- Z těsta usmažíme na rozpáleném oleji v pánvi tenké palačinky.
- Hermelín nakrájíme na tenké plátky, poklademe je vždy na jednu polovinu palačinky, posypeme posekanou bazalkou a druhou polovinu palačinky překlopíme přes sýr.
- Palačinky rozdělíme na talířky a obložíme plátky rajčat.