Palačinky hermelínové

Ingredience


Bazalka 20 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 200 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata 160 g
Sedlčanský hermelín pikantní 250 g
Sůl 4 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme mouku, přilijeme mléko, vyšleháme, osolíme a opepříme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
  2. Z těsta usmažíme na rozpáleném oleji v pánvi tenké palačinky.
  3. Hermelín nakrájíme na tenké plátky, poklademe je vždy na jednu polovinu palačinky, posypeme posekanou bazalkou a druhou polovinu palačinky překlopíme přes sýr.
  4. Palačinky rozdělíme na talířky a obložíme plátky rajčat.