Německý jablkový koláč

Německý jablkový koláč - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 175 g
Jablka 2 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 175 g
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 175 g
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
Cukr krupice 85 g
Máslo čerstvé 85 g
Mouka pšeničná hrubá 115 g
Skořice mletá 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na drobenku v míse smícháme hrubou mouku, cukr, skořici a máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.
  2. V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme prošlehaná vejce. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme a nakonec vmícháme mléko. Vše ještě chvíli třeme.
  3. Polovinu těsta vložíme do dortové formy vymazané tukem a na dně vyložené pečicím papírem. Těsto poklademe polovinou oloupaných, na plátky nakrájených jablek, na ně rozetřeme zbylé těsto a poklademe zbylými jablky. Navrch koláče nahrubo nastrouháme vychlazenou drobenku.
  4. Koláč pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme 10 minut chladnout ve formě, vyklopíme a podáváme teplý.