Vepřová panenka na kokosu
Ingredience
Cibulka jarní |
250 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kokos strouhaný |
60 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
160 g |
Passata (drcená rajčata) |
400 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Vepřová panenka |
750 g |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
20 g |
Garam masala |
5 g |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Kurkuma |
5 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
25 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Marináda: smícháme strouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, drcený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Nakrájené maso v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme 2 hodiny v chladničce marinovat.
- Rozpálíme wok přilijeme olej a počkáme, až se rozehřeje. Vložíme maso a 5 minut je zprudka opékáme, až je opečené.
- Přimícháme nakrájené cibulky, mícháme je a smažíme 8 minut. Přidáme nudličky červené papriky, mícháme, potom přidáme rajčata, kokos
- a odměřené množství vody. Přikryjeme a 15 minut velmi zvolna dusíme, aby maso změklo.
- Přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.