Vepřová panenka na kokosu

Ingredience


Cibulka jarní 250 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kokos strouhaný 60 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika červená 160 g
Passata (drcená rajčata) 400 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Vepřová panenka 750 g
Voda pitná 4 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 20 g
Garam masala 5 g
Kari koření 1 polévková lžíce
Kurkuma 5 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zázvor celý 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marináda: smícháme strouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, drcený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Nakrájené maso v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme 2 hodiny v chladničce marinovat.
  2. Rozpálíme wok přilijeme olej a počkáme, až se rozehřeje. Vložíme maso a 5 minut je zprudka opékáme, až je opečené.
  3. Přimícháme nakrájené cibulky, mícháme je a smažíme 8 minut. Přidáme nudličky červené papriky, mícháme, potom přidáme rajčata, kokos
  4. a odměřené množství vody. Přikryjeme a 15 minut velmi zvolna dusíme, aby maso změklo.
  5. Přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.