Kořeněná divoká husa pečená na kapustě
Ingredience
Chilli paprička |
3 ks |
Cibule |
3 ks |
Husa divoká |
3 kg |
Máslo čerstvé |
120 g |
Petržel kořen |
3 ks |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
700 ml |
Pórek |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Kapusta hlávková |
500 g |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Husu očistíme, osolíme, naporcujeme. Pórek a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, chilli papričky zbavíme semen a překrojíme. Obranou kapustu spaříme, nakrájíme na nudličky a necháme okapat. Poté v míse kapustu osolíme, opepříme a zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
- Porce husy osmažíme v pekáči na másle, přidáme petržel, pórek, chilli papričky, cibuli, lehce osmažíme, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.
- Když je maso poloměkké, přidáme připravenou kapustu a dopečeme.
- Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.