Kořeněná divoká husa pečená na kapustě

Ingredience


Chilli paprička 3 ks
Cibule 3 ks
Husa divoká 3 kg
Máslo čerstvé 120 g
Petržel kořen 3 ks
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 700 ml
Pórek 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Kapusta hlávková 500 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husu očistíme, osolíme, naporcujeme. Pórek a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, chilli papričky zbavíme semen a překrojíme. Obranou kapustu spaříme, nakrájíme na nudličky a necháme okapat. Poté v míse kapustu osolíme, opepříme a zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
  2. Porce husy osmažíme v pekáči na másle, přidáme petržel, pórek, chilli papričky, cibuli, lehce osmažíme, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.
  3. Když je maso poloměkké, přidáme připravenou kapustu a dopečeme.
  4. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.