Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky
Ingredience
Celer bulvový |
120 g |
Cibule |
120 g |
Džem brusinkový |
3 polévková lžíce |
Jablka |
350 g |
Kachna divoká |
1.5 kg |
Koření Zvěřina |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Kachnu očistíme, osolíme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky.
- Vnitřek kachny vyplníme jablky a kachnu vložíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli a zeleninu. Vsypeme koření na zvěřinu, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- Měkkou kachnu přeložíme na mísu a držíme na teple.
- Do výpeku zašleháme mouku, osmažíme, poté zředíme vodou a dobře provaříme. Před koncem přimícháme džem a prohřejeme.
- Kachnu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.
- Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.