Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky

Ingredience


Celer bulvový 120 g
Cibule 120 g
Džem brusinkový 3 polévková lžíce
Jablka 350 g
Kachna divoká 1.5 kg
Koření Zvěřina 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Petržel kořen 1 ks
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 300 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu očistíme, osolíme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky.
  2. Vnitřek kachny vyplníme jablky a kachnu vložíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli a zeleninu. Vsypeme koření na zvěřinu, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
  3. Měkkou kachnu přeložíme na mísu a držíme na teple.
  4. Do výpeku zašleháme mouku, osmažíme, poté zředíme vodou a dobře provaříme. Před koncem přimícháme džem a prohřejeme.
  5. Kachnu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.
  6. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.