Grilované kotlety s mangem
Ingredience
Olej slunečnicový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
5 g |
Vepřové kotlety |
800 g |
Chutney mangové |
1 polévková lžíce |
Mango |
2 ks |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme olejem. Umístíme je 10 cm pod horký gril a 8-10 minut je z každé strany grilujeme, aby byly propečené.
- Připravíme mangovou přílohu: jedno mango oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Dohladka je rozmixujeme, dáme do malého kastrolu, přidáme vývar, čatní, podle chuti sůl a pepř. Šťávu 3 minuty zvolna vaříme, aby se chutě spojily. Ochutnáme ji a případně dokořeníme.
- Druhé mango oloupeme, vyřízneme dužinu kolem pecky a části manga nakrájíme na tenké výseče. Výseče manga narovnáme na kotlety, ozdobíme je petrželovou natí a podáváme s mangovou šťávou.