Grilované kotlety s mangem

Ingredience


Olej slunečnicový 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Sůl 5 g
Vepřové kotlety 800 g
Chutney mangové 1 polévková lžíce
Mango 2 ks
Vývar drůbeží 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme olejem. Umístíme je 10 cm pod horký gril a 8-10 minut je z každé strany grilujeme, aby byly propečené.
  2. Připravíme mangovou přílohu: jedno mango oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Dohladka je rozmixujeme, dáme do malého kastrolu, přidáme vývar, čatní, podle chuti sůl a pepř. Šťávu 3 minuty zvolna vaříme, aby se chutě spojily. Ochutnáme ji a případně dokořeníme.
  3. Druhé mango oloupeme, vyřízneme dužinu kolem pecky a části manga nakrájíme na tenké výseče. Výseče manga narovnáme na kotlety, ozdobíme je petrželovou natí a podáváme s mangovou šťávou.