Kávovo-ořechová zmrzlina
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Káva Espresso |
250 ml |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Ořechy vlašské |
30 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrůlku uvedeme do varu mléko smíchané s cukrem.
- V uvařené, prochladlé silné kávě rozmícháme žloutky a opatrně vlijeme do vařícího mléka. Povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny.
- Mleté ořechy nasucho opražíme v pánvi a vmícháme do krému spolu se sněhem ušlehaným z bílků.
- Krém vložíme do nerezové nádoby a dáme zmrazit. (Můžeme použít i strojek na výrobu zmrzliny.)