Kávovo-ořechová zmrzlina

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Káva Espresso 250 ml
Mléko plnotučné 250 ml
Ořechy vlašské 30 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku uvedeme do varu mléko smíchané s cukrem.
  2. V uvařené, prochladlé silné kávě rozmícháme žloutky a opatrně vlijeme do vařícího mléka. Povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny.
  3. Mleté ořechy nasucho opražíme v pánvi a vmícháme do krému spolu se sněhem ušlehaným z bílků.
  4. Krém vložíme do nerezové nádoby a dáme zmrazit. (Můžeme použít i strojek na výrobu zmrzliny.)