Divoká kachna pečená s bylinkami

Ingredience


Cibule 1 ks
Kachna divoká 1200 g
Libeček 1 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 400 ml
Slanina vepřová 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu očistíme, osolíme a naporcujeme. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky nahrubo nasekáme.
  2. V pekáči osmažíme slaninu s cibulí, poté vložíme porce kachny, posypeme bylinkami, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
  3. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.