Divoká kachna pečená s bylinkami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kachna divoká |
1200 g |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
400 ml |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Kachnu očistíme, osolíme a naporcujeme. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky nahrubo nasekáme.
- V pekáči osmažíme slaninu s cibulí, poté vložíme porce kachny, posypeme bylinkami, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.