Vepřová kapsa se sýrem

Ingredience


Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
Sýr Gruyére 180 g
Vepřová pečeně 800 g
Víno bílé 350 ml
Česnek 2 stroužek
Petržel - nať 10 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Slanina vepřová 60 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 500 g
Strouhanka 60 g
Sýr Parmezán 60 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nádivka: očistíme špenát, dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech a krátce povaříme, aby povadl.
  2. Vodu ze špenátu slijeme a uchováme. Špenát najemno nasekáme
  3. a smícháme s ochucenou strouhankou, slaninou, parmezánem, vejcem česnekem, smetanou, petrželí a rozmarýnou. Je-li nádivka příliš suchá, přilijeme trochu vína nebo vody z vaření špenátu.
  4. Do masa uděláme kapsy a naplníme. Dáme je do pekáče a zalijeme vínem. Přikryjeme a asi 50 minut podusíme v předehřáté troubě při 160°C.
  5. Pekáč vyndáme z trouby a zvýšíme teplotu trouby na 220°C. Výpek podlijeme vínem. Na kotlety klademe plátky sýra a mísu vrátíme do trouby, 10-15 minut zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme horké.