Vepřová kapsa se sýrem
Ingredience
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Gruyére |
180 g |
Vepřová pečeně |
800 g |
Víno bílé |
350 ml |
Česnek |
2 stroužek |
Petržel - nať |
10 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Strouhanka |
60 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nádivka: očistíme špenát, dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech a krátce povaříme, aby povadl.
- Vodu ze špenátu slijeme a uchováme. Špenát najemno nasekáme
- a smícháme s ochucenou strouhankou, slaninou, parmezánem, vejcem česnekem, smetanou, petrželí a rozmarýnou. Je-li nádivka příliš suchá, přilijeme trochu vína nebo vody z vaření špenátu.
- Do masa uděláme kapsy a naplníme. Dáme je do pekáče a zalijeme vínem. Přikryjeme a asi 50 minut podusíme v předehřáté troubě při 160°C.
- Pekáč vyndáme z trouby a zvýšíme teplotu trouby na 220°C. Výpek podlijeme vínem. Na kotlety klademe plátky sýra a mísu vrátíme do trouby, 10-15 minut zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme horké.