Krůta na smetaně s máslem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Krůtí prsa |
700 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
Zakysaná smetana |
200 g |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Krůtí prsa nakrájíme na tenké pásky, na pánvi rozpustíme máslo a na něm za stálého míchání maso osmažíme cca 10 minut. Poloměkká prsa vyjmeme a dáme stranou.
- Do másla na pánvi přidáme na kostky nakrájenou slaninu, na kolečka cibuli, česnek, houby, sůl, pepř a sladkou papriku, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí žampionů. Do směsi přidáme opečené maso a pod poklicí dusíme ještě 10 minut.
- Mouku přimícháme do smetany, dobře rozkvedláme, přilijeme do směsi na pánvi a za stálého míchání necháme projít varem.