Krůta na smetaně s máslem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Krůtí prsa 700 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 špetka
Vývar z hovězích kostí 1 l
Zakysaná smetana 200 g
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa nakrájíme na tenké pásky, na pánvi rozpustíme máslo a na něm za stálého míchání maso osmažíme cca 10 minut. Poloměkká prsa vyjmeme a dáme stranou.
  2. Do másla na pánvi přidáme na kostky nakrájenou slaninu, na kolečka cibuli, česnek, houby, sůl, pepř a sladkou papriku, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí žampionů. Do směsi přidáme opečené maso a pod poklicí dusíme ještě 10 minut.
  3. Mouku přimícháme do smetany, dobře rozkvedláme, přilijeme do směsi na pánvi a za stálého míchání necháme projít varem.