Vafle s cibulovým krémem

Ingredience


Cibule 150 g
Cibulka jarní 150 g
Hořčice 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 5 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko - podmáslí 100 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej olivový extra panenský 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rajčatová šťáva 100 ml
Strouhanka 100 g
Sůl 5 g
Tuk 10 g
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vložíme máslo, vejce, mouku, strouhanku, prášek do pečiva, sůl, pepř přilijeme podmáslí a vypracujeme hladké těsto na vafle.
  2. Vaflovač potřeme tukem a postupně v něm pečeme křupavé vafle.
  3. Cibuli s jarní cibulkou nakrájíme nadrobno, vložíme do pánve s troškou oleje, orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme hořčici a smetanu. Promícháme a prohřejeme.
  4. Vafle rozdělíme na talířky, doplníme cibulkovým krémem a ještě teplé podáváme.