Vafle s cibulovým krémem
Ingredience
Cibule |
150 g |
Cibulka jarní |
150 g |
Hořčice |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
5 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko - podmáslí |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčatová šťáva |
100 ml |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
10 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vložíme máslo, vejce, mouku, strouhanku, prášek do pečiva, sůl, pepř přilijeme podmáslí a vypracujeme hladké těsto na vafle.
- Vaflovač potřeme tukem a postupně v něm pečeme křupavé vafle.
- Cibuli s jarní cibulkou nakrájíme nadrobno, vložíme do pánve s troškou oleje, orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme hořčici a smetanu. Promícháme a prohřejeme.
- Vafle rozdělíme na talířky, doplníme cibulkovým krémem a ještě teplé podáváme.