Kořeněný kančí hřbet dušený na pivu

Ingredience


Hořčice 1 polévková lžíce
Kančí pečeně 1 kg
Koření Zvěřina 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 700 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí hřbet vykostíme, zbavíme tuku a blan. Poté jej potřeme hořčicí a posypeme kořením na divočinu. V kastrolu maso přelijeme pivem a pod poklicí necháme přes noc v chladničce.
  2. Druhý den maso vyjmeme z piva a po všech stranách osmažíme na rozpáleném oleji. Osmažené maso podlijeme pivem, v němž bylo maso naložené, a pod poklicí dusíme doměkka.
  3. Maso vyjmeme z kastrolu a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, vmícháme máslo, osolíme, opepříme a povaříme.
  4. Maso nakrájíme na porce a polijeme šťávou.