Kořeněný kančí hřbet dušený na pivu
Ingredience
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kančí pečeně |
1 kg |
Koření Zvěřina |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
700 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kančí hřbet vykostíme, zbavíme tuku a blan. Poté jej potřeme hořčicí a posypeme kořením na divočinu. V kastrolu maso přelijeme pivem a pod poklicí necháme přes noc v chladničce.
- Druhý den maso vyjmeme z piva a po všech stranách osmažíme na rozpáleném oleji. Osmažené maso podlijeme pivem, v němž bylo maso naložené, a pod poklicí dusíme doměkka.
- Maso vyjmeme z kastrolu a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, vmícháme máslo, osolíme, opepříme a povaříme.
- Maso nakrájíme na porce a polijeme šťávou.