Zelné placky s uzeným
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Hořčice |
0.5 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Uzené maso vařené |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zelí kysané |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a omyjeme brambory, pak je jemně nastrouháme, dáme do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Kysané zelí necháme odkapat a přidáme k bramborám. Doložíme mouku, vejce, podle chuti sůl s cukrem, pepř, prolisovaný česnek, kmín, drobně pokrájené vařené uzené maso, hořčici a majoránku. Směs v míse dobře promícháme.
- V pánvi si rozpálíme olej. Malou naběračkou nabereme těsto, dáme ho na rozpálený olej, stěrkou těsto rozetřeme a upravíme na placku. Smažíme dozlatova z každé strany přibližně 3 minuty.
- Placky podáváme horké i studené.