Zelné placky s uzeným

Ingredience


Brambory 3 ks
Česnek 5 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Hořčice 0.5 polévková lžíce
Kmín celý 1 kávová lžička
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 0.5 polévková lžíce
Uzené maso vařené 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Zelí kysané 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a omyjeme brambory, pak je jemně nastrouháme, dáme do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Kysané zelí necháme odkapat a přidáme k bramborám. Doložíme mouku, vejce, podle chuti sůl s cukrem, pepř, prolisovaný česnek, kmín, drobně pokrájené vařené uzené maso, hořčici a majoránku. Směs v míse dobře promícháme.
  2. V pánvi si rozpálíme olej. Malou naběračkou nabereme těsto, dáme ho na rozpálený olej, stěrkou těsto rozetřeme a upravíme na placku. Smažíme dozlatova z každé strany přibližně 3 minuty.
  3. Placky podáváme horké i studené.