Řízky ze srnčí kýty v pivním těstíčku

Ingredience


Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Srnčí kýta 800 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Máslo čerstvé 80 g
Mouka polohrubá 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Sýr Eidam cihla 30% 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kýty nakrájíme 4 řízky, po okraji je nařízneme, maso naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme, vejce rozšleháme.
  2. Řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na mírném plameni na másle s olejem. Těstíčko připravíme smícháním mouky, vajec, piva, sýra, soli a petrželové nati.