Řízky ze srnčí kýty v pivním těstíčku
Ingredience
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Srnčí kýta |
800 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Sýr Eidam cihla 30% |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kýty nakrájíme 4 řízky, po okraji je nařízneme, maso naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme, vejce rozšleháme.
- Řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na mírném plameni na másle s olejem. Těstíčko připravíme smícháním mouky, vajec, piva, sýra, soli a petrželové nati.