Zajíc pečený v červeném zelí

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 5 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Hřebíček 2 ks
Jalovec 6 ks
Koření Zvěřina 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 6 ks
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 700 ml
Slanina vepřová 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Zaječí maso 2.5 kg
Zelí červené - sterilizované 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky, posypeme drceným kořením, přidáme bobkový list, zalijeme pivem a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
  2. Druhý den zajíce vyjmeme z piva, osolíme, posypeme kořením na divočinu a opečeme ze všech stran na oleji.
  3. Osmažené maso přeložíme na mísu, ve výpeku rozpustíme máslo, přisypeme drobně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek a necháme zpěnit. Poté přimícháme pokrájené zelí a cukr. Přilijeme polovinu piva, v němž se marinoval zajíc, osolíme a promícháme. Na zelí položíme porce zajíce a pod poklicí pečeme. Během pečení přiléváme zbylé pivo.
  4. Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a zajíce dopečeme.