Zajíc pečený v červeném zelí
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hřebíček |
2 ks |
Jalovec |
6 ks |
Koření Zvěřina |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
6 ks |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
700 ml |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zaječí maso |
2.5 kg |
Zelí červené - sterilizované |
700 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky, posypeme drceným kořením, přidáme bobkový list, zalijeme pivem a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
- Druhý den zajíce vyjmeme z piva, osolíme, posypeme kořením na divočinu a opečeme ze všech stran na oleji.
- Osmažené maso přeložíme na mísu, ve výpeku rozpustíme máslo, přisypeme drobně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek a necháme zpěnit. Poté přimícháme pokrájené zelí a cukr. Přilijeme polovinu piva, v němž se marinoval zajíc, osolíme a promícháme. Na zelí položíme porce zajíce a pod poklicí pečeme. Během pečení přiléváme zbylé pivo.
- Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a zajíce dopečeme.