Švestková omáčka
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Máslo jihočeské |
20 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Rum |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
20 g |
Šťáva citrónová |
1 polévková lžíce |
Švestky sušené |
400 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sušené švestky rozvaříme ve vodě. Zahustíme je tak, že na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku, připravíme jíšku, kterou vysypeme do rozvařených švestek a za stálého míchání povaříme. Vařenou hmotu procedíme, abychom odstranily pecky.
- Čistou omáčku dáme zpátky do hrnce, přidáme med, cukr, skořici, citronovou šťávu, a nastrouhanou citronovou kůru a nakonec rum. Promícháme a pár minut ještě povaříme.