Švestková omáčka

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Máslo jihočeské 20 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Rum 2 polévková lžíce
Skořice mletá 20 g
Šťáva citrónová 1 polévková lžíce
Švestky sušené 400 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené švestky rozvaříme ve vodě. Zahustíme je tak, že na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku, připravíme jíšku, kterou vysypeme do rozvařených švestek a za stálého míchání povaříme. Vařenou hmotu procedíme, abychom odstranily pecky.
  2. Čistou omáčku dáme zpátky do hrnce, přidáme med, cukr, skořici, citronovou šťávu, a nastrouhanou citronovou kůru a nakonec rum. Promícháme a pár minut ještě povaříme.