Teplá polévka s chřestem a citronem

Ingredience


Chřest bílý 300 g
Citrony 1 ks
Cukr kostkový 1 kostka
Karotka 2 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže dlouhozrnná 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Mrkev a chřest kuchyňsky očistíme a mrkev nakrájíme na kolečka.
  2. V hrnci přivedeme zeleninový vývar k varu a do vroucího dáme mrkev, kterou vaříme asi 3 minuty. Poté přidáme chřest a vaříme doměkka. Když je chřest měkký, vyjmeme ho děrovanou naběračkou a nakrájíme na menší kousky. Chřest vrátíme do vývaru a přidáme uvařenou rýži. Vývar dochutíme solí a pepřem a prohřejeme.
  3. Hotovou polévku dochutíme 1 kostkou cukru, naservírujeme do misek nebo talířů, a poté polévku ozdobíme celými kolečky citronu a nasekanou natí kopru a petržele. Podáváme horké.