Rýžový puding s kakaem
Ingredience
Cukr moučkový |
80 g |
Kakao |
10 g |
Kompot meruňkový |
0.25 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
0.333333 l |
Pomerančová kůra |
20 g |
Rýže loupaná |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Strouhanka |
20 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži přebereme, spaříme, v mléce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Poté vmícháme vychladlou rýži, nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Do poloviny těsta přidáme kakao.
- Přelijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, dozdobíme kompotovanými meruňkami, přelijeme šťávou z kompotu a podáváme.