Rýžový puding s kakaem

Ingredience


Cukr moučkový 80 g
Kakao 10 g
Kompot meruňkový 0.25 l
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 0.333333 l
Pomerančová kůra 20 g
Rýže loupaná 100 g
Vejce slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 20 g
Strouhanka 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži přebereme, spaříme, v mléce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Poté vmícháme vychladlou rýži, nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Do poloviny těsta přidáme kakao.
  2. Přelijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, dozdobíme kompotovanými meruňkami, přelijeme šťávou z kompotu a podáváme.