Pečená zvěřina na zelí
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Cibule |
2 ks |
Kančí kýta |
400 g |
Klobása Dunajská |
200 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
700 ml |
Slanina vepřová |
150 g |
Srnčí kýta |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
120 g |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, všechno maso očistíme a nakrájíme na kostky, klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka, švestky vypeckujeme a pokrájíme. Syrové zelí nakrájíme na nudličky, kysané zelí scedíme a překrájíme, zelí promícháme.
- Ve velkém kastrolu zpěníme cibuli na slanině, přidáme maso a osmažíme. Maso přeložíme na mísu a do kastrolu vložíme vrstvu zelí, poklademe částí masa, švestek, klobásy, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a překryjeme zelím.
- Opakujeme vrstvení, až využijeme všechny suroviny. Směs zalijeme pivem a pomalu dusíme v předehřáté troubě.