Pečená zvěřina na zelí

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Cibule 2 ks
Kančí kýta 400 g
Klobása Dunajská 200 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 700 ml
Slanina vepřová 150 g
Srnčí kýta 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 120 g
Zelí hlávkové bílé 500 g
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, všechno maso očistíme a nakrájíme na kostky, klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka, švestky vypeckujeme a pokrájíme. Syrové zelí nakrájíme na nudličky, kysané zelí scedíme a překrájíme, zelí promícháme.
  2. Ve velkém kastrolu zpěníme cibuli na slanině, přidáme maso a osmažíme. Maso přeložíme na mísu a do kastrolu vložíme vrstvu zelí, poklademe částí masa, švestek, klobásy, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a překryjeme zelím.
  3. Opakujeme vrstvení, až využijeme všechny suroviny. Směs zalijeme pivem a pomalu dusíme v předehřáté troubě.