Směs masa a zeleniny pečená na pivu

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 2 ks
Klobása ostravská 100 g
Kuřecí prsa 200 g
Květák 300 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 700 ml
Pórek 100 g
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Uzená vepřová krkovička 200 g
Vepřová kýta 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso a oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, očištěnou zeleninu na kousky, pórek na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky. Všechny suroviny smícháme s olejem.
  2. Pekáč vymažeme sádlem, rozprostřeme v něm směs, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě. Poté poklici odložíme, směs promícháme a dopečeme.