Směs masa a zeleniny pečená na pivu
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
2 ks |
Klobása ostravská |
100 g |
Kuřecí prsa |
200 g |
Květák |
300 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
700 ml |
Pórek |
100 g |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzená vepřová krkovička |
200 g |
Vepřová kýta |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso a oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, očištěnou zeleninu na kousky, pórek na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky. Všechny suroviny smícháme s olejem.
- Pekáč vymažeme sádlem, rozprostřeme v něm směs, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě. Poté poklici odložíme, směs promícháme a dopečeme.