Grilované mleté řízky z hovězího masa
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
800 g |
Jogurt bílý |
3 polévková lžíce |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nahrubo nakrájíme, petrželovou nať nasekáme najemno, maso umeleme.
- V míse promícháme maso s vejci, jogurtem, cibulí, petrželovou natí, majoránkou, pivem, solí a pepřem.
- Směs dobře promícháme a navlhčenýma rukama z ní tvoříme placičky, které klademe na gril.