Grilovaný pstruh marinovaný v pivu
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Libeček |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Oregano čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Pstruh |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechny bylinky jemně nasekáme, smícháme s citronovou šťávou a pivem.
- Pstruha osolíme, vložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce.
- Marinovaného pstruha vložíme na gril a potíráme máslem, které jsme rozpustili.