Špíz z jehněčí kýty marinované v černém pivu
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Jehněčí kýta |
800 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
700 ml |
Slanina vepřová |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme a vložíme do marinády.
- Maso pod fólií necháme přes noc marinovat.
- Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, cibuli na kolečka a spolu s masem střídavě napichujeme na jehly.
- Vše potřeme olejem a grilujeme. Během grilování potíráme marinádou.
- Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku s pivem.