Špíz z jehněčí kýty marinované v černém pivu

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 3 ks
Jehněčí kýta 800 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 700 ml
Slanina vepřová 300 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme a vložíme do marinády.
  2. Maso pod fólií necháme přes noc marinovat.
  3. Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, cibuli na kolečka a spolu s masem střídavě napichujeme na jehly.
  4. Vše potřeme olejem a grilujeme. Během grilování potíráme marinádou.
  5. Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku s pivem.