Jarní chřestový salát
Ingredience
Chřest bílý |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jogurt krémový bílý natur |
6 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ocet Sherry |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Řeřicha |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony - sterilované |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Uvařené výhonky pokrájíme na kousky. Olej a ocet zředíme 2 lžícemi chřestového vývaru, osolíme a opepříme a nalejeme na chřest.
- Směs posypeme jemně nakrájenou cibulí. Chřest a půlky sterilovaných žampiónů upravíme na talíře.
- Zálivka: do rozšlehaného jogurtu vmícháme nasekanou pažitku a osolíme. Na závěr salát se zálivkou ozdobíme sekanou řeřichou.