Jarní chřestový salát

Ingredience


Chřest bílý 500 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jogurt krémový bílý natur 6 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ocet Sherry 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Řeřicha 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Žampiony - sterilované 200 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Uvařené výhonky pokrájíme na kousky. Olej a ocet zředíme 2 lžícemi chřestového vývaru, osolíme a opepříme a nalejeme na chřest.
  2. Směs posypeme jemně nakrájenou cibulí. Chřest a půlky sterilovaných žampiónů upravíme na talíře.
  3. Zálivka: do rozšlehaného jogurtu vmícháme nasekanou pažitku a osolíme. Na závěr salát se zálivkou ozdobíme sekanou řeřichou.