Kaštanový puding se šlehačkou
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Džem meruňkový |
40 g |
Kaštany jedlé |
180 g |
Mléko plnotučné |
0.25 l |
Piškoty dětské |
35 g |
Smetana čerstvá ke šlehání |
0.125 l |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Strouhanka |
20 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kaštany oloupeme, spaříme vroucí vodou, znovu oloupeme a v mléce uvaříme doměkka. Poté je prolisujeme sítem a necháme vychladnout. V míse utřeme prosátý cukr se žloutky a vanilkou do zhoustnutí. Přidáme kaštany, meruňkový džem, rozdrobené piškoty a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a v páře vaříme cca 60 minut. Hotový puding vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme s ušlehanou smetanou.