Kaštanový puding se šlehačkou

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Džem meruňkový 40 g
Kaštany jedlé 180 g
Mléko plnotučné 0.25 l
Piškoty dětské 35 g
Smetana čerstvá ke šlehání 0.125 l
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Strouhanka 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kaštany oloupeme, spaříme vroucí vodou, znovu oloupeme a v mléce uvaříme doměkka. Poté je prolisujeme sítem a necháme vychladnout. V míse utřeme prosátý cukr se žloutky a vanilkou do zhoustnutí. Přidáme kaštany, meruňkový džem, rozdrobené piškoty a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a v páře vaříme cca 60 minut. Hotový puding vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme s ušlehanou smetanou.