Chřestový salát s olivovo-vínovou marinádou
Ingredience
Chřest bílý |
300 g |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Olivy černé |
10 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme okapat. Kousky okapaného chřestu dáme do servírovacích misek, zalijeme je marinádou z oliv a dáme do lednice vychladit.
- Příprava marinády: olivy a cibuli nakrájíme na drobné kousky a zalijeme vínem, ochutíme citrónem, solí a sekanou petrželkou.
- Podáváme studené.