Chřestový salát s olivovo-vínovou marinádou

Ingredience


Chřest bílý 300 g
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Olivy černé 10 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno červené 5 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme okapat. Kousky okapaného chřestu dáme do servírovacích misek, zalijeme je marinádou z oliv a dáme do lednice vychladit.
  2. Příprava marinády: olivy a cibuli nakrájíme na drobné kousky a zalijeme vínem, ochutíme citrónem, solí a sekanou petrželkou.
  3. Podáváme studené.