Pomerančový puding s vinným krémem

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Máslo čerstvé 35 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Pomeranče 2 ks
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 20 g
Cukr moučkový 3 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Víno bílé 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo dobře umícháme, přidáme cukr a žloutky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  2. Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe oloupaným a na kolečka nakrájeným pomerančem, zalijeme zbytkem těsta, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut.
  3. Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinným krémem.
  4. Krém připravíme tak, že ve vodní lázni šleháme víno se žloutky, cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru a postupně do něj vlijeme vinnou směs.