Pomerančový puding s vinným krémem
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Máslo čerstvé |
35 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Pomeranče |
2 ks |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Cukr moučkový |
3 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Víno bílé |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo dobře umícháme, přidáme cukr a žloutky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe oloupaným a na kolečka nakrájeným pomerančem, zalijeme zbytkem těsta, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut.
- Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinným krémem.
- Krém připravíme tak, že ve vodní lázni šleháme víno se žloutky, cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru a postupně do něj vlijeme vinnou směs.