Chilli z mletého hovězího masa s pivem
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Fazole v tomatové omáčce |
400 g |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml |
Protlak rajčatový |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriky, maso, osolíme, okořeníme pepřem a chilli, promícháme a podlijeme pivem. Za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Poté vmícháme rajčatový protlak, fazole i s nálevem a necháme přejít varem.