Chilli z mletého hovězího masa s pivem

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Fazole v tomatové omáčce 400 g
Hovězí maso mleté 600 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 300 ml
Protlak rajčatový 250 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriky, maso, osolíme, okořeníme pepřem a chilli, promícháme a podlijeme pivem. Za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Poté vmícháme rajčatový protlak, fazole i s nálevem a necháme přejít varem.