Smažené karbanátky dušené v pivu
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
70 g |
Maso mleté - mix |
600 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 ml |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Slanina vepřová |
60 g |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.
- V míse smícháme mleté maso, slaninu, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, citronovou šťávu, vymačkané rohlíky a strouhanku. Vlhkýma rukama tvoříme z hmoty karbanátky a smažíme na másle s olejem. Poté karbanátky přeložíme na talíř a výpek rozšleháme s pivem, přivedeme k varu, vložíme zpět karbanátky a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny.