Smažené karbanátky dušené v pivu

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 70 g
Maso mleté - mix 600 g
Mléko polotučné 150 ml
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 250 ml
Rohlíky bílé 2 ks
Slanina vepřová 60 g
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.
  2. V míse smícháme mleté maso, slaninu, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, citronovou šťávu, vymačkané rohlíky a strouhanku. Vlhkýma rukama tvoříme z hmoty karbanátky a smažíme na másle s olejem. Poté karbanátky přeložíme na talíř a výpek rozšleháme s pivem, přivedeme k varu, vložíme zpět karbanátky a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny.