Hovězí špalíčky na zelenině
Ingredience
Bobkový list |
20 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Feferony |
4 ks |
Hovězí maso přední |
1 kg |
Kari koření |
3 kávová lžička |
Kečup ostrý |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.5 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Maso umyjeme, nakrájíme na širší nudličky a v hrnci na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek, osmahneme dozlatova, posypeme sladkou paprikou, rychle promícháme, a zalijeme vývarem.
- Pod poklicí necháme dusit přibližně 30 minut. Do směsi přidáme na kolečka nakrájenou papriku, nakrájené feferonky, bobkový list, kari koření, vylijeme kečup, osolíme opepříme a dusíme doměkka, asi 20 minut
- Před dokončením vaření do smetany vmícháme mouku, rozšleháme a chvíli povaříme.