Hovězí špalíčky na zelenině

Ingredience


Bobkový list 20 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Feferony 4 ks
Hovězí maso přední 1 kg
Kari koření 3 kávová lžička
Kečup ostrý 150 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 0.5 l
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umyjeme, nakrájíme na širší nudličky a v hrnci na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek, osmahneme dozlatova, posypeme sladkou paprikou, rychle promícháme, a zalijeme vývarem.
  2. Pod poklicí necháme dusit přibližně 30 minut. Do směsi přidáme na kolečka nakrájenou papriku, nakrájené feferonky, bobkový list, kari koření, vylijeme kečup, osolíme opepříme a dusíme doměkka, asi 20 minut
  3. Před dokončením vaření do smetany vmícháme mouku, rozšleháme a chvíli povaříme.