Řízky z mleté vepřové kýty v pivním těstíčku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
120 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
120 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Rohlík nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, poté vymačkáme a umeleme spolu s kýtou, cibulí, vmícháme sůl, pepř, vejce a utvoříme menší řízky.
- Obalujeme je v mouce, namáčíme v těstíčku a smažíme v oleji.
- Těstíčko připravíme smícháním piva, vejce, soli a hladké mouky.