Jehněčí s omáčkou česnekovou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Jehněčí kýta 450 g
Kaštany vodní 60 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř sečuánský 0.5 kávová lžička
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na kousky, v misce smícháme půl lžíce sezamového oleje, lžíci sójové omáčky, čínské rýžové víno a sečuánský pepř. Touto směsí polijeme maso, promícháme a necháme půl hodiny marinovat.
  2. Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a dáme smažit rozetřený česnek a maso i s marinádou. Smažíme 3 minuty. Přidáme rozčtvrcené vodní kaštany a pokrájenou papriku a minutu smažíme, přidáme zbývající sójovou omáčku, vinný ocet a promícháme. Přidáme sezamový olej a povaříme za neustálého míchání dvě minuty.
  3. Podáváme teplé.