Jehněčí s omáčkou česnekovou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Jehněčí kýta |
450 g |
Kaštany vodní |
60 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř sečuánský |
0.5 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na kousky, v misce smícháme půl lžíce sezamového oleje, lžíci sójové omáčky, čínské rýžové víno a sečuánský pepř. Touto směsí polijeme maso, promícháme a necháme půl hodiny marinovat.
- Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a dáme smažit rozetřený česnek a maso i s marinádou. Smažíme 3 minuty. Přidáme rozčtvrcené vodní kaštany a pokrájenou papriku a minutu smažíme, přidáme zbývající sójovou omáčku, vinný ocet a promícháme. Přidáme sezamový olej a povaříme za neustálého míchání dvě minuty.
- Podáváme teplé.