Jehněčí na olivách
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí kýta |
1.25 kg |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
175 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
1.75 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pokrájíme maso na kostky. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli, česnek a chilli. Přidáme víno a maso a vaříme 5 minut.
- Vmícháme olivy a přendáme směs do zapékací mísy. V předehřáté troubě pečeme maso 90 minut, nebo dokud není maso měkké. Osolíme, opepříme a podáváme teplé.