Brambory s jehněčí masalou

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Jehněčí kýta 750 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka Kari 280 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Špenát listový čerstvý 125 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 dl
Žampiony čerstvé 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kostky pokrájíme jehněčí maso. Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej a maso na něm osmahneme. Poté vyndáme z pánve.
  2. Přidáme pokrájené brambory, cibuli, žampiony, česnek a smažíme 4 minuty za občasného míchání.
  3. Přidáme do pánve vodu a kari omáčku, jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme cca 1 hodinu.
  4. Přidáme pokrájená rajčata, špenát, přikryjeme a 10 minut povaříme.
  5. Podáváme horké.