Brambory s jehněčí masalou
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí kýta |
750 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka Kari |
280 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
3 dl |
Žampiony čerstvé |
175 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kostky pokrájíme jehněčí maso. Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej a maso na něm osmahneme. Poté vyndáme z pánve.
- Přidáme pokrájené brambory, cibuli, žampiony, česnek a smažíme 4 minuty za občasného míchání.
- Přidáme do pánve vodu a kari omáčku, jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme cca 1 hodinu.
- Přidáme pokrájená rajčata, špenát, přikryjeme a 10 minut povaříme.
- Podáváme horké.