Husí játra s pivní omáčkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Játra husí |
600 g |
Kečup ostrý |
120 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
300 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Játra očistíme, nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Poté játra přeložíme na mísu a držíme na teple.
- Ve výpeku osmažíme cibuli, přilijeme ostrý kečup a pivo, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř, promícháme a povaříme. Játra servírujeme přelitá omáčkou.