Jehněčí kotletky na rozmarýnu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jehněčí kotlety |
8 ks |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř citronový |
0.5 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kotletek odřízneme maso tak, abychom obnažili špičku kosti. Do mísy dáme citronovou šťávu, olej, citronový pepř, rozetřený česnek a rozšleháme, aby se vše spojilo. Do mísy dáme snítky rozmarýnu a na ně položíme kotletky.
- Necháme hodinu marinovat a jednou obrátíme.
- Kotletky vyndáme z marinády a kolem každé kosti obtočíme kousek staniolu, aby se nespálila.
- Na rošt dáme snítky rozmarýnu a na ně kotletky a grilujeme 15 minut, jednou obrátíme.
- Podáváme teplé.