Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jehněčí kotlety 8 ks
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř citronový 0.5 kávová lžička
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kotletek odřízneme maso tak, abychom obnažili špičku kosti. Do mísy dáme citronovou šťávu, olej, citronový pepř, rozetřený česnek a rozšleháme, aby se vše spojilo. Do mísy dáme snítky rozmarýnu a na ně položíme kotletky.
  2. Necháme hodinu marinovat a jednou obrátíme.
  3. Kotletky vyndáme z marinády a kolem každé kosti obtočíme kousek staniolu, aby se nespálila.
  4. Na rošt dáme snítky rozmarýnu a na ně kotletky a grilujeme 15 minut, jednou obrátíme.
  5. Podáváme teplé.