Vepřové steaky s bylinkovou hořčicí
Ingredience
Vepřová kýta |
600 g |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Hořčice krémžská |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej olivový jedlý |
2 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvou bazalku, koriandr a pažitku smícháme s kremžskou hořčicí a olivovým olejem. Kýtu nakrájíme na 4 stejně velké plátky, které pak z obou stran potřeme připravenou směsí.
- Na pánvi necháme rozpálit menší množství slunečnicového oleje do kterého pak klademe porce masa a smažíme 3-6 minut podle tloušťky jednotlivých kusů tak, aby byly dobře propečené.