Vepřové steaky s bylinkovou hořčicí

Ingredience


Vepřová kýta 600 g
Bazalka 1 polévková lžíce
Hořčice krémžská 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Olej olivový jedlý 2 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvou bazalku, koriandr a pažitku smícháme s kremžskou hořčicí a olivovým olejem. Kýtu nakrájíme na 4 stejně velké plátky, které pak z obou stran potřeme připravenou směsí.
  2. Na pánvi necháme rozpálit menší množství slunečnicového oleje do kterého pak klademe porce masa a smažíme 3-6 minut podle tloušťky jednotlivých kusů tak, aby byly dobře propečené.