Špíz se sýrem obalený v pivním těstíčku

Ingredience


Chléb celozrnný pšenično-žitný 500 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 120 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Starší chleba nakrájíme na kostičky, sýr nakrájíme na stejné kostičky a střídavě napícháme na jehly.
  2. Špíz namáčíme v těstíčku a osmažíme v oleji.
  3. Těstíčko připravíme smícháním piva se žloutky, moukou, solí, pepřem a pevným sněhem z bílků.