Špíz se sýrem obalený v pivním těstíčku
Ingredience
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
120 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Starší chleba nakrájíme na kostičky, sýr nakrájíme na stejné kostičky a střídavě napícháme na jehly.
- Špíz namáčíme v těstíčku a osmažíme v oleji.
- Těstíčko připravíme smícháním piva se žloutky, moukou, solí, pepřem a pevným sněhem z bílků.