Guláš irský s knedlíčky

Ingredience


Brambory 2 ks
Celer - nať 2 ks
Cibule 2 ks
Jehněčí kotlety 750 g
Kroupy ječné 60 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 90 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Ovesné vločky 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.3 dl
Vývar jehněčí 8.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uděláme si knedlíčky - do velké mísy dáme ovesné vločky, mouku s kypřicím práškem, sůl a petrželku. Vmícháme rostlinný tuk a přilijeme vodu. Vypracujeme měkké nelepkavé těsto. Uděláme z něj 8 knedlíčků, zakryjeme a dáme stranou.
  2. Rozehřejeme v pánvi rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pórek cca 5 minut. Přidáme vývar, jehněčí maso a ječné kroupy. Přivedeme k varu a poté zmírníme plamen. Přikryjeme pokličkou a 20 minut povaříme. Přidáme pokrájené brambory a dalších 20 minut povaříme. Do pánve vložíme knedlíčky a pod pokličkou povaříme 20 minut.
  3. Osolíme, opepříme a podáváme ozdobené petrželkou.