Guláš irský s knedlíčky
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Celer - nať |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí kotlety |
750 g |
Kroupy ječné |
60 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
90 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.3 dl |
Vývar jehněčí |
8.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uděláme si knedlíčky - do velké mísy dáme ovesné vločky, mouku s kypřicím práškem, sůl a petrželku. Vmícháme rostlinný tuk a přilijeme vodu. Vypracujeme měkké nelepkavé těsto. Uděláme z něj 8 knedlíčků, zakryjeme a dáme stranou.
- Rozehřejeme v pánvi rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pórek cca 5 minut. Přidáme vývar, jehněčí maso a ječné kroupy. Přivedeme k varu a poté zmírníme plamen. Přikryjeme pokličkou a 20 minut povaříme. Přidáme pokrájené brambory a dalších 20 minut povaříme. Do pánve vložíme knedlíčky a pod pokličkou povaříme 20 minut.
- Osolíme, opepříme a podáváme ozdobené petrželkou.