Vepřové žebírko v těstíčku
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
3 stroužek |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo vepřové škvařené |
200 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové kotlety |
700 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, sůl, pepř, dobře lžící promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku.
- Maso nakrájíme na širší plátky, okraje nařízneme, obalíme v kari koření a na pánvi v rozpáleném sádle zprudka osmažíme a dáváme stranou, aby vychladlo. Osmažené maso obalíme nejdříve v nastrouhaném sýru, potom v bramborákovém těstíčku a opět dáváme na pánev, kde pozvolna pečeme.