Vepřové žebírko v těstíčku

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 3 stroužek
Kari koření 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo vepřové škvařené 200 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové kotlety 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, sůl, pepř, dobře lžící promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku.
  2. Maso nakrájíme na širší plátky, okraje nařízneme, obalíme v kari koření a na pánvi v rozpáleném sádle zprudka osmažíme a dáváme stranou, aby vychladlo. Osmažené maso obalíme nejdříve v nastrouhaném sýru, potom v bramborákovém těstíčku a opět dáváme na pánev, kde pozvolna pečeme.